ECODAN

Toplotne pumpe

"ECODAN" - Ekonomična, ekološki svesna sledeća generacija grejnog sistema.

Štedeći energiju i vodeći računa o životnoj sredini, ecodan kompanije Mitsubishi Electric sadrži visokoefikasni sistem toplotne pumpe koji zadržava "toplotu u vazduhu", obnovljivi izvor energije. Opremljen naprednim inverterskim regulatorom, precizni regulator temperature obezbeđuje komforno grejanje, a njegovu "sve-u-jednom" unutrašnju jedinicu koja štedi prostor istovremeno je i jednostavno ugraditi. Ove karakteristike štednje energije, velikog komfora i jednostavne ugradnje dovele su ecodan sistem grejanja u centar pažnje.

Odličan učinak toplotnih pumpi ecodan, čak i pri niskoj spoljnoj temperaturi!

Sa ciljem da ostvari još veći komfor i štednju energije, kompanija Mitsubishi Electric s ponosom predstavlja revolucionarni novi sistem kontrole. On je zasnovan na podacima koji ukazuju da 1°C pada temperature protoka vode povećava koeficijent učinka (COP) ATW sistema za 2%. To znači da na uštedu energije dramatično utiče regulisanje temperature protoka vode u sistemu. Kod konvencionalnog sistema regulisanja, temperatura protoka vode određena je na osnovu unapred određene krive grejanja, u zavisnosti od trenutne spoljne temperature. Međutim, za to su neophodna komplikovana podešavanja da bi se postigla optimalna kriva grejanja.

Toplotne Pumpe

Tehnologija Flash Injection Circuit

Flash Injection Circuit je originalna tehnologija koju je razvio Mitsubishi Electric. Proces razmene toplote u tački A (komutator toplote) pretvara rashladnu tečnost u dvofazno, gasno-tečno stanje, a zatim komprimuje gasno-tečno rashladno sredstvo u tački B (injektorski kompresor). Ovo kolo obezbeđuje dovoljnu brzinu protoka rashladnog sredstva za grejanje kada je spoljna temperatura vrlo niska. Kod modela ZUBADAN New Generation, tehnologija Flash Injection Circuit je još moćnija, jer je komutator toplote unapređen da bi se povećala efikasnost razmene toplote, a ugrađen je i novi injektorski kompresor radi povećanja efikasnosti komprimovanja. Ova dva unapređenja modela ZUBADAN New Generation obezbeđuju pouzdano, efikasno grejanje kada je spoljna temperatura vrlo niska.

POGLEDAJTE NAŠ KATALOG